Toptijd op een topeiland!:) - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Cindy Aarden - WaarBenJij.nu Toptijd op een topeiland!:) - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Cindy Aarden - WaarBenJij.nu

Toptijd op een topeiland!:)

Door: cindyaarden

Blijf op de hoogte en volg Cindy

25 Oktober 2011 | Australië, Airlie Beach

Ondertussen bevinden we ons alweer een stukje zuidelijker, namelijk in Airlie Beach. Gisteren de bus gepakt vanuit Townsville, na 4 dagen op Magnetic Island te zijn geweest. Eigenlijk wilden we er nog niet weg.. wat een mooi eiland! Wauw! :) We hebben in deze 4 dagen best veel van het eiland gezien. De mooie stranden, look-outs en koala's hebben veel indruk gemaakt. Nu wel een ontiegelijke spierpijn:P haha. Maar dat is ook niet zo gek, we hebben best wel wat afgelopen daar (en we begonnen natuurlijk ook nog met spierpijn van het beklimmen van de Castle Hill in Townsville:P). Gelukkig kunnen we nu een paar dagen bijkomen in het relaxte Airlie Beach:).

Magnetic Island is echt een superplek:). We begonnen in Alma Bay op een wat grauwe dag met een stormachtige wind, niet normaal, lekker uitwaaien op het strand dus!;) We zijn toen naar boven gereisd, naar het iets toeristischer Horseshoe Bay. Hier hebben we twee dagen mooie wandelroutes genomen naar iets verder gelegen, rustigere baaien (meestal had je het strand gewoon helemaal voor je alleen!:) ). Ook hebben we de bekende koala-route gelopen. En we hebben ze gezien (twee zelfs)! Supercute:) Het was wel even goed zoeken, maar zo leuk om die beestjes te zien (en vooral gewoon leuk om ze in het wild te zien en niet in zo' n commerciele dierentuin). We moesten wel gekke manouvres uithalen om het beestje goed op de film en foto te zetten, maar volgens mij is het aardig gelukt;).

Daarna zijn we nog een dagje op het zuidelijkste puntje van het eiland geweest, hier vooral naar een hele indrukwekkende look-out geweest. Je kon zo goed als over het hele eiland uitkijken, erg gaaf! Het hostel waar we hier de laatste nacht in verbleven, was een beetje het partyhostel van het eiland. Dus 's avonds ook maar even een goed feestje gevierd dan:). Eerst was er nog de finale van de Rugby World Cup te zien. Het blijft best een grappige sport om naar te kijken, niet normaal wat er allemaal kan en mag op het rugbyveld!:P Daarna nog gezellig drankjes gedronken in een echt idyllische omgeving, pal aan het strand zat dit hostel namelijk, met twee meiden uit Limburg, keileuk;). We dachten aan het begin van de avond: rustig beginnen, het was ten slotte pas half 8! Maar ja als je dan ineens een gratis fles champagne voor je neus gezet krijgt van de barman;) Haha zo bizar, moeten we in Nederland ook eens proberen:P

Drie flessen champagne en nog wat andere drankjes later, dacht ik: het is mooi geweest, mijn bed in. Fijn als je op zo'n avond nog wel weet wanneer het tijd is om te gaan:P (anderen wisten dat minder goed haha, ik noem geen namen;)). Wel leuk om weer eens even een avondje los te gaan. Aangezien het gewoon niet te betalen is om vaak te stappen, doen we dat ook niet veel en mis ik het af en toe wel een klein beeeeetje. Maargoed een heel leuk weekend op Magnetic Island gehad dus!:)

Nu een paar dagen hier op Airlie Beach voor de boeg en waarschijnlijk gaan we snel een zeiltrip naar de Whitsundays (mooie eilandengroep in de buurt) boeken!

• 25 Oktober 2011 - 06:44

Mams:

Hai, prachtig zeg, die foto's! Die koala is echt schattig, en die parkiet : zie je die daar zoals hier de musjes? En dan zo tam? Jullie hebben idd een toptijd zo te zien (en gratis champagne nog wel)
    Super!!!
    Dikke kus van mij :)

• 25 Oktober 2011 - 10:36

Paps:

Hai, Cin. Wat een prachtige foto's weer. Ik denk dat ik in april een dag of meer verlof zal nemen om alle foto's en filmpjes goed te gaan bekijken. Goed van jou dat je ondanks de gratis aangeboden drank nog enig tijdsbesef had. Je hebt natuurlijk ook wat meer ervaring dan die andere persoon hahaha!!
    Dikke kus!!!!

• 25 Oktober 2011 - 11:51

Buurtjes Veenhuizen :

we genieten van jullie verhalen en wat een mooie fotos we missen jullie wel effe prate enlache maar dat hale we wel weer in dikke kus van de buurtjes jullie zijn kanjers

• 25 Oktober 2011 - 15:04

Sabrina:

Hee Meid!
    Super leuk verhaal zeg :D Haha volgens mij heb jij het wel naar je zin zo ;)!! Foto's ook super leuk en lief! Ik zal snel weer mailtje sturen ;) nu druk druk druk met leren :S!! Liefs!!

• 25 Oktober 2011 - 15:15

Robert:

heej schoonheid!
    Vind net als je moeder de Koala schattig;) Gaat helemaal goed door he! echt top joh! Blijf je volgen! kom heelhuids terug xx Robert

• 25 Oktober 2011 - 17:23

Wilma Ploeg:

Hoi Cindy,

Wat een leuk verhaal weer en hele mooie foto's zeg, vooral de Koala is erg leuk en lief. Je vermaakt je wel aardig he. Nou geniet nog maar lekker en ben erg benieuwd naar de zeiltrip.

Groetjes, Wilma