Tennis, tennis en nog meer tennis... - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Cindy Aarden - WaarBenJij.nu Tennis, tennis en nog meer tennis... - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Cindy Aarden - WaarBenJij.nu

Tennis, tennis en nog meer tennis...

Door: cindyaarden

Blijf op de hoogte en volg Cindy

30 Januari 2012 | Australië, Melbourne

Ondertussen al weer een goede twee weken in Melbourne. Maar het is dan ook echt een superleuke stad en al helemaal rond deze tijd van het jaar met de Australian Open. Of tenminste voor ons tennisliefhebbers wel;). Overal is wel tennis te zien, op tv in elk hostel, in de kroeg en ze hebben een heel groot scherm op Federation Square (groot plein in het centrum). Heel gezellig, dus daar zijn we vaak 's avonds te vinden. Ook hebben we twee daagjes de Asutralian Open zelf bezocht in het Melbourne Park en dat was ook echt supertof! Nog wel een stukje mooier om het in het echt te zien dan op tv hoor en erg leuk om die sfeer gewoon een keer te proeven op zo'n groot toernooi.

We gingen er maandag heen, de eerste dag. Toen hadden we een groundpass, dan kun je alle banen zien op de twee grote arena's na. Erg gaaf, ook een hele dag geweest om tennis te kijken, van 11 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds. Mooie wedstrijden gezien en zelfs Nadal even zien spelen (was wel trainen hoor, geen wedstrijd), maar we stonden wel gelijk vooraan bij de baan, erg leuk! We vonden het zelfs zo leuk dat we besloten donderdag nog een dagje te gaan:). Toen een kaartje gekocht voor de RodLaver arena. Maar toen we bij het loket kwamen, bleek het uitverkocht:(, was ook wel te verwachten als je op de dag zelf nog een kaartje wil hebben(A). Dus toen maar een Groundpass.

Maar toen liepen we iemand tegen het lijf die nog kaartjes kwijt wilde voor de arena die dag en hebben we geruild. En toen hadden we toch nog kaartjes voor de arena. Erg gaaf om daar eens binnen te zijn en we hebben toen Sharapova, Williams en Djokovic zien spelen, super! Deze wedstrijden gingen wel redelijk snel, want deze toppers wonnen natuurlijk wel redelijk makkelijk. s' Middags hebben we buiten daarom nog veel tennis gezien weer en echt hele spannende wedstrijden, twee 5-setters tussen Nishikori en Ebden en Belluci tegen Monfils, erg gaaf!

Verder hebben we tijdens onze eerste dagen in Melbourne nog even de stad bekeken, toen nog samen met Camilla en Sofie. Die zijn nu helaas vertrokken:(. Nog wel gezellige dagen gehad in het park en op het strand. De eerste 6 dagen in Melbourne zaten we namelijk in de wijk St. Kilda aan het strand, nice:). Al moet ik wel zeggen dat de laatste drie dagen in St. Kilda echt in een crappy hostel zaten, verschrikkelijk!:o Wat een ellende! Het was echt supervies, de kamer stonk, amper ventilatie, de matrassen waren hangmatten, nou en ga zo maar door;). Ik had echt het idee dat ik in gevangenschap zat daar:P.

Toen we het boekten hadden we gelijk voor 3 dagen geboekt, al vonden we het er toen al wel niet echt aantrekkelijk uitzien vanaf de receptie. Maar het was wel erg goedkoop voor Melbourne rond deze tijd en zoveel accomodatie was er niet meer te vinden (door die Australian Open is het echt superdruk hier en ook superduur, elk hostel gooit de prijzen flink omhoog). Dus vandaar drie dagen geboekt, maar het was wel echt uitzitten, pff:P. Na deze 6 dagen gelukkig een heel relaxt en goed hostel gevonden en ook nog in het centrum, wat we ook wel graag wilden (Tessa ook mede omdat ze hier een baantje wilde zoeken natuurlijk). Het is hier heel gezellig en leuke mensen in het hostel:). Ook een aantal gezellige meiden op de kamer en zijn al een paar keer wezen stappen met een heel stel, gezellig!:) Iets minder goed voor onze portomonnee waren die paar weken hier in Melbourne wel...

Ondertussen heeft Tessa een baantje gevonden in een Italiaans restaurant en werkt daar nu ongeveer elke avond. Ik ben vorige week op zoek gegaan naar een boerderij in de buurt waar ik kon wwoofen (werken voor accomodatie en eten, net als die andere twee farms), omdat ik na een paar dagen in Melbourne er toch wel achter was dat ik hier geen baantje wilde gaan zoeken, omdat het gewoon maar voor een paar weken zou zijn en omdat het waarschijnlijk eerst een beste zoektocht is voor je iets hebt. En ik heb een farm gevonden nu, in Adelaide, lijken me erg leuke mensen, echt veel zin in:). Daar blijf ik waarschijnlijk twee weekjes. Tessa wilde eerst echt een paar maanden in Mebourne blijven (en dan daarna doorreizen, dus ook later thuiskomen, maar dat zag ik niet zo zitten;)). Hoewel ik Melbourne echt een superstad vind hoor en afgelopen twee weken waren echt top en heel gezellig, maar nu wil ik weer verder;).

Tessa is de laatste dagen toch ook een beetje van gedachten veranderd en wil over twee weekjes ook wel weer weg uit Melbourne. Dus komt zij over twee weken naar Adelaide, dan blijven we daar nog even twee dagen en dan pakken we de trein richting Alice Springs, the red centre of Australia! Erg benieuwd, zal wel bloedheet zijn daar:P, maar iedereen zegt wel dat het de moeite waard is om te zien, die outback. We hebben een driedaagse tour geboekt in Alice Springs en zijn in het plaatsje zelf ongeveer 6 dagen. Dan vertrekt onze vlucht naar Brisbane. Tessa blijft dan in Brisbane waarschijnlijk voor een paar maandjes om nog wat te werken.

Al met al was het de afgelopen weken wel een heel gedoe om te bedenken hoe nu verder haha. Zeker omdat Tessa een paar dagen terug pas heeft bedacht dat ze wel het stukje Adelaide en Alice Springs samen wilde doen, daar zat ze eerst nog erg over te twijfelen. En dat had ik ook niet heel erg gevonden om alleen te doen hoor, alleen moet je die tours en vooral de trein naar Alice Springs wel op tijd boeken, aangezien er veel minder transport naar en in de outback is natuurijk. Erg gezellig dat we dat nu toch samen doen, al is het natuurlijk wel zo: dit reizen doe je voor jezelf, dus vandaar ook even allebei iets anders nu.

Ik had deze weken al wel 4 nieuwe reisplannen bedacht en weer verworpen, maar nu ben ik er toch echt uit:P. De farm waar ik werk heb gevonden is in Adelaide. Ik ga er zometeen al heen en heb de nachtbus, dus ik zal wel lekker gaar zijn als ik aankom:P. Ik kom om 6 uur 's ochtends aan en wordt dan opgehaald door de mensen van de farm, wel fijn. De farm is nog 90 minuten rijden van Adelaide namelijk in de Barossa Valley. Ik kreeg gister een mailtje of ik wel voorbereid was op hoge temperaturen, aangezien de farm op het randje van de woestijn ligt:o. Dat zal wel even wennen worden haha. De laatste dagen hier in Melbourne vind ik het al verschrikkelijk warm namelijk, heetste dag was 38 graden deze week:s. Maar ik bedacht me later dat het in ieder geval wel een goede voorbereiding op Alice Springs zal zijn;).

Het schiet nu echt al op onze tijd hier, helemaal omdat ik er over zit te denken om misschien nog een maandje naar Thailand te gaan samen met Camilla en Sofie, dus misschien is februari wel mijn laatste maandje hier in Australie. Dit plan om nog een maandje in Azie rond te reizen is tijdens onze roadtrip ontstaan en het lijkt me wel heel erg gaaf! Na Adelaide ga ik alleen nog naar Alice Springs dus voor een paar dagen en dan nog het laatste stukje van de oostkust van Brisbane tot Sydney, waar niet zo heel veel te zien is behalve een paar relaxte surfplaatsjes. Dus ik moet even kijken wat ik nu met mijn vluchten ga doen. Ik moet er sowieso een vervroegen, maar gelukkig kan ik die wijzigen met mijn flexibele ticket:P. Ik had een stopover gepland in Singapore en ik denk dat ik die dan gewoon laat staan en dan een retourtje Singapore Bangkok boek.

Gelukkig is vliegen (en alles eigenlijk:P) niet zo heel duur in Azie. Wel moet ik nog even een aantal spuiten halen dan denk ik, want volgens mij moet je voor Azie wel inentingen hebben.:P Ik ben door het reizen hier toch ook wel heel nieuwsgierig geworden naar Azie en wil dat ook wel graag meemaken eigenlijk, die hele andere cultuur daar, lijkt me erg mooi! Bovendien lijkt me het ontzettend gaaf nog een maandje met Sofie en Camilla samen te reizen:). En na Thailand kunnen we altijd nog zien of Tessa rond die tijd ook al richting Singapore komt of niet. Misschien dat we dan samen nog iets van Maleisie willen zien, een paar weekjes rondreizen daar, maar dit kan eventueel ook alleen als Tessa nog hier is. Iets wat ik wel leer van het reizen hier is; niet te veel dingen plannen en gewoon maar zien hoe het loopt;). Maar ik blijf nu niet te lang meer weg hoor;), 8 april staat mijn terugreis gepland en ik denk ook wel dat dat zo blijft..:)

• 30 Januari 2012 - 09:58

Paps:

Hoi Cin!!
    Leuk dat jullie zo genoten hebben in Melbourne. Al weer zin in een tennispartijtje na het zien van die sterren. Ook leuk dat je (als dat maar zo blijft!!!) nog het een en ander samen met Tessa gaat reizen. En je hebt ook nog geleerd dat niet alles is te plannen en dat je dan kunt genieten van onverwachte mooie momenten.

Dikke knuffel!!!

• 30 Januari 2012 - 14:36

Mams:

Heel veel succes weer op deze farm , Cin! En veel sterkte met de hitte , pfff, zal wel zweten worden!! Ben erg benieuwd naar al je belevenissen de komende tijd!! Dikke kus!!

• 30 Januari 2012 - 15:38

John & Annelies:

Hee Cindy!

Leuk hoor al die verhalen! Al vind ik de tijd nog niet om alles helemaal te lezen! (En zo moet ik nog antwoorden op je mailtje van een hele lange tijd terug!)
    Maar geniet nog van je tijd in Australie, enne... Thailand.. Gaaf! Waarom ook niet he!;) Je bent nu toch al bezig!

Succes met het werken op de boerderij!

John & Annelies